Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPORT

Příspěvky

Fotbalové šílenství

22. 11. 2023

Šílenství mezi Argentinou a Brazílií: Scaloni bude končit?

 

Taxíkem za svobodou

3. 11. 2023

Adam Hložek a Patrik Schick ho pravidelně potkávají v rámci klubu, určitě ho i zdraví. Znají ho jako skauta mládežnické akademie, který má na starosti vyhledávání mládežnických talentů na prahu výkonnostního fotbalu. Usměvavý šedesátník s lehce prokvetlou hřívou černých vlasů působí vyrovnaným a přátelským dojmem. Těžko říci jestli Hložek i Schick znají jeho životní osudy. Než v 80. letech zakotvil Falko Götz v Leverkusenu jako hráč měl za sebou emigraci z DDR. Naštěstí na to nebyl sám, dramatický útěk přes Jugoslávii absolvoval se spoluhráčem z berlínského Dynama a kamarádem Dirkem Schlegelem.

 

Na zápase druhé bundesligy bylo 52 tisíc diváků zadarmo

22. 10. 2023

Šlágr druhé německé bundesligy mezi fotbalisty Fortuny Düsseldorf a Kaiserslauternu přitáhl do hlediště 52.000 lidí, kteří nemuseli za vstupenku zaplatit ani cent. Sobotní zápas byl prvním testem projektu „Fortuna pro všechny“, v jehož rámci chce tradiční klub nabízet na vybrané domácí zápasy volný vstup a změnit tak přístup fanoušků ke klubu.

 

Souboj Davida s Goliášem aneb Austria versus. Red Bull

7. 10. 2023

Druhé kolo rakouského poháru se na konci září postaralo o malou senzaci. Los vůbec poprvé svedl k soutěžnímu zápasu dva salcburské týmy – Austrii (3. liga) a Red Bull. Pro nezasvěcené nebylo na zápase nic zvláštního – Red Bull podle očekávání Austrii přejel a pohodlnou výhrou 0:4 si zajistil postup do dalšího kola. Jen znalci místních poměrů věděli, jak emocionálně nabitý zápas se ten večer na hřišti Austrie hrál. Red Bull svého času vykradl původní Austrii a vymazal tradiční klub z ligové mapy.

 

Na start 133. Velké pardubické se chystá osmnáct koní

7. 10. 2023

Kompletní domácí překážková špička včetně obhájce loňského vítězství Mr Spexe a také oba zástupci z Irska a stejný počet ze Slovenska se postaví v neděli 8. října na start letošní Velké pardubické. Nejvíce koní, a to tři valachy, posílá do dostihu trenér Stanislav Popelka.